Італійські парламентарі просять урядовців надати притулок Авакову

3 Квітня 2012, 22:54
Депутати Італійської Республіки Джанні Вернетті і Бенедетто Делла Ведова у парламентському запиті до міністра закордонних справ Джуліо Терці, міністра юстиції Паоли Северіно та міністра внутрішніх справ Аннамарії Канчельєрі просять відмовити у видачі Україні Арсена Авакова, колишнього губернатора Харківської області та представника партії «Батьківщина».
 
Депутати італійського парламенту попросили розглянути можливість надання політичного притулку українському політику, якщо він про це попросить.
 
Агентство також повідомляє, що минулого тижня в Палаті Депутатів відбулася зустріч з дочкою колишнього українського прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенією, і на цій зустрічі всі політичні сили Італії засудили неправомірні арешти членів попереднього уряду .
 
«Очевидно, що прохання української влади заарештувати Авакова, на жаль, вписується в список арештів, який поступово збільшується, з явних політичних мотивів, починаючи з тієї ж Юлії Тимошенко», – цитує агентство депутатів парламенту.
 
Як повідомлялось, 29 березня Генпрокуратура України повідомила, що суд в Італії прийняв рішення залишити екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова під арештом на 40 днів.  Однопартійці Авакова спростували цю інформацію.
 
Нагадаємо, 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти Авакова за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Екс-губернатора підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.
 
31 січня цього року Авакова оголосили у міжнародний розшук. 
 
У лютому Аваков повідомив харківським ЗМІ, що перебуває за кордоном у відрядженні.
 
21 березня у прокуратурі Харківщини повідомили, що Інтерпол розпочав розшук Авакова.
 
27 березня в МВС підтвердили факт затримання політика в Італії. 
 
Позначки: