Міліція порушила справу через спробу захопити Лук’янівський ринок в Києві

28 Березня 2012, 10:14

Кримінальну справу порушено за частиною 2 статті 296 (групове хуліганство) Кримінального кодексу.

Органи внутрішніх справ прийняли таке рішення після перевірки, проведеної за дорученням прокуратури столиці після звернення до неї директора ринку.

Керівник ВАТ «Лук'янівський ринок» у зверненні до прокуратури стверджує, що відчуження майна ринку було проведено шляхом фальсифікації документів про продаж комплексу на аукціоні, навмисного заниження його вартості й використання судових рішень різних інстанцій.

Зараз прокуратура столиці перевіряє законність цих судових рішень.

Нагадаємо, відповідно до заяви громадських організацій, вранці 26 березня близько 100 осіб, що представляють нове керівництво ринку в особі ВАТ «Квіткова поляна», проникнули на територію ринку, заблокували всі входи й з використанням димових шашок намагалися перешкоджати потраплянню на територію торговельного комплексу торговців.

Новий власник вимагає, щоб підприємці уклали нові договори про оренду торговельних точок, однак ті відмовляються це робити, заявляючи, що в них підписано договори оренди до 2014 року з попереднім власником ринку – ВАТ «Лук'янівський ринок».

Конфлікт навколо ринку триває ще з 2006 року, на думку керівництва ВАТ «Лук'янівський ринок», новий власник отримав права власності незаконно.

Зокрема старе керівництво ринку посилається на те, що в 2010 році тодішній глава Шевченківського району Віктор Пилипишин провів аукціон на право власності незаконно.