Глава МВС не бачить проблем зі знанням міліцією англійської під час Євро-2012

14 Березня 2012, 16:27

«Достатня кількість співробітників міліції, які знають англійську мову, одержать відрядження до міст проведення чемпіонату Європи. Проблеми із цих питань не буде, ми плануємо також залучати волонтерів, щоб вони в цьому нам допомагали», – сказав Захарченко.

Він додав, що в органах міліції проводять відповідні курси для того, щоб міліціонери могли опанувати англійську мову.

Крім того, він підкреслив, що міліція готова виконати свої функції з охорони громадського порядку під час чемпіонату, і закликав уболівальників з повагою ставитися одне до одного.

Як повідомлялось, МВС розраховує навчити англійської мови на базовому рівні близько 35 тис. міліціонерів до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Нагадаємо, у лютому 2011 року МВС вирішило закупити для співробітників міліції близько 1 тисячі голосових перекладачівдля спілкування з іноземцями в рамках проведення Євро-2012.

Але на початку вересня тодішній міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що, незважаючи на організовані курси вивчення англійської мови, працівники МВС не освоять іноземну мову на достатньому рівні для спілкування із гостями Чемпіонату з футболу «Євро-2012».

Вже у вересні, столична влада переконувала, що київська міліція підготувала працівників до фінального чемпіонату з футболу ЄВРО-2012: вони вільно володіють англійською мовою.