У Москві почався мітинг опозиції

5 Березня 2012, 17:37

Поліцейські частково перекрили виходи зі станції метро "Пушкінська", щоб громадяни проходили по організованому маршруту через рамки металошукачів.

Учасники акції прийшли з прапорами, білими стрічками і квітами. Охочих виявилося так багато, що вони почали займати територію поруч із площею по боках.

На мітинг опозиції зібрався і екс-кандидат в президенти РФ Міхаіл Прохоров. "О 19.00 я виходжу зі штабу на Тверському бульварі і йду на мітинг на Пушкінській площі", – написав Прохоров у своєму мікроблозі на Twitter.

Повідомляється, що серед присутніх на Пушкінській зустрічаються прихильники Владіміра Путіна.

Ведуть захід опозиційний політик Володимир Рижков, Анастасія Удальцова, глава прес-служби "Лівого фронту", і телеведуча Тетяна Лазарєва.

Опозиція на мітингу на Пушкінській площі вимагає дострокових парламентських і президентських виборів.

"Ми вимагаємо дострокових парламентських, а тепер і президентських виборів", – заявив на мітингу Рижков.

Він додав, що опозиція вимагає "комплексних реформ". "Ми продовжимо нашу мирну, ненасильницьку боротьбу, засновану на волі і справедливості, до тих пір, поки не доб'ємося виконання наших вимог. Їх вибір – фарс", – заявив опозиціонер.

Вже надійшли повідомлення про затримання кількох активістів опозиції на Луб'янці. Зокрема, серед них лідер "Іншої Росії" Едуард Лімонов. Активісти "Іншої Росії" мали намір провести несанкціонований мітинг біля ЦВК.

За даними прес-служби столичного главку МВС, станом на 19:00 за московським часом на Пушкінській площі зібралися 5500 осіб.При цьому люди продовжують приходити.

Разом з тим в МВС повідомляють, що на Манежній площі на акцію на підтримку Путіна прийшли близько 10 тисяч людей.

Нагадаємо, президентські вибори у Росії пройшли 4 березня. При цьому надійшло тисячі повідомлень про порушення під час голосування. Сьогодні глава ЦВК РФ Владімір Чуров оголосив, що президентом Росії обраний Владімір Путін.