На виборах президента Росії лідирує Путін

5 Березня 2012, 07:09
Як повідомляє ЦВК, на другому місці – Геннадій Зюганов з 17,18% голосів.

Третє місце зайняв Міхаїл Прохоров, у якого 7,77% голосів.

На четвертому і п'ятому місцях Владімір Жиріновский і Сєргєй Міронов, яким виборці віддали 6,23% і 3,84% голосів відповідно.

 
Водночас за словами голови ЦВК Владіміра Чурова, явка виборців на виборах президента Росії в цілому по країні склала 65,3%.

«Після обробки більш ніж 99% протоколів, явка склала 65,3%, що на 5% вище, ніж на виборах в депутати Державної Думи 4 грудня 2011», – сказав Чуров.

Нагадаємо, у неділю, 4 березня, у Росії відбулися вибори президента. За словами глави ЦВК Росії Владіміра Чурова, явка склала 64 %.
 
Як відомо, перемогу Путіну вже в першому турі виборів прогнозували екзит-поли Росії.
 
Втім, впродовж виборів спостерігачі заявляли про масові порушення. Зокрема, використання так званих "каруселей", коли виборці голосують кілька разів за відкріпними посвідченнями.
 
Заступник глави ЦВК РФ Станіслав Вавілов заявив, що 4 березня в комісію направлено 86 скарги про порушення під час виборів.
 
А тим часом, прихильники Путіна вже відсвяткували його перемогу у неділю ввечері на Манежній вулиці, де їх зібралося близько 100 тисяч. До них приєдався і сам прем'єр-міністр Росії, а також президент Дмітрій Мєдвєдєв.