Регіонал: Тимошенко не здала кров навіть іноземним лікарям

16 Лютого 2012, 20:21

«Мене здивувало, що Тимошенко навідріз відмовилася здавати кров навіть іноземним лікарям, яких вона так звала і чекала. Що можуть сказати лікарі без аналізу крові, адже це перше, що вони роблять для встановлення діагнозу? Їх висновки можуть будуватися тільки на припущеннях», – заявив Забарський.

За його словами, в іноземних медиків було все необхідне обладнання. «Тим, більше, що німці свято шанують лікарську таємницю, навіть результат обстеження запечатали в конверт», – зазначив він.

Він висловив думку, що хвороба Тимошенко – це спеціальна «помаранчева хвороба». «Ющенко не здає кров, оскільки боїться, що в ній нічого не знайдуть, а Тимошенко, навпаки, боїться, що знайдуть не те, що вона хоче», – заявив Забарський.

«Я розумію, що Тимошенко – великий фахівець лікувати себе і оточуючих від неіснуючих хвороб», – додав він.

Нагадаємо, в Україну для обстеження Тимошенко приїжджали два лікарі з Німеччини і три з Канади. До складу комісії також було внесено українських медиків, однак від їхніх послуг Тимошенко категорично відмовилася.

У МОЗ повідомили, що основні напрямки  діагностики та реабілітації, викладені у висновках спільної медичної комісії, відповідають попереднім висновкам українських спеціалістів. Також у МОЗ заперечили необхідність хірургічного втручання або госпіталізації Тимошенко.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив про істотну розбіжність між висновками, зробленими іноземними лікарями про здоров'я колишнього прем'єр-міністра, і висновками, зробленими раніше Міністерством охорони здоров'я.

Зазначимо, що Тимошенко раніше відмовлялася здавати кров українським лікарям.