Політолог: призначення Клюєва в РНБО послабить Адміністрацію президента

14 Лютого 2012, 23:03

«Клюєва кинули на відповідальну ділянку, а тому, я думаю, що це призначення буде означати посилення РНБО і послаблення Адміністрації президента, яка фактично провалила початок політичного сезону для президентської команди. Я маю на увазі свист в парламенті. Янукович таке приниження не забуває», – вважає Карасьов.

Він переконаний, що «сьогодні буде боротьба між Адміністрацією президента на чолі з Льовочкіним і РНБО – з Клюєвим за те, хто буде виробляти стратегію і модерувати президентську політику».

«Враховуючи посилення внутрішніх і зовнішніх загроз для влади Януковича це робить РНБО важливим інструментом для їх нейтралізації. Очевидно Клюєва, який має досвід у нейтралізації Податкового майдану, чорнобильців, афганців тощо з цим справиться краще, ніж Адміністрація президента. А тому, можливо, це й послаблення Клюєва, але як на мене, тимчасове. Багато залежатиме від того, як він справиться з тими завданнями, які перед ним та РНБО поставить Янукович. Навряд чи Клюєв, як досить активна, статусна та фінансово забезпечена людина, сидітиме в тіні Льовочкіна, як це робила в силу різних обставин Богатирьова», – пояснив експерт.

Як повідомлялось, 14 лютого, президент Віктор Янукович призначив Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва.

Іншим указом Янукович звільнив Клюєва з посади першого віце-прем'єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, Клюєв очолюватиме виборчий штаб Партії регіонів на парламентських виборах 2012 року.

Детальніше читайте: 8 версій кадрової ротації в РНБО


: