Поярков: Янукович навіть не здогадується, як часто з нього сміються

6 Лютого 2012, 18:32

«Слава Богу, у нас правлять не Кім Чен Пут і Кім Чен Мед. Нам не загрожують російський, чи білоруський сценарії утисків. Я у цьому впевнений. Те, що Карпі за «льодяник в прямому ефірі» нічого не буде – досягнення Помаранчевої революції. Те, що можна посміятися в прямому ефірі Першого національного – це непогано», – сказав Поярков.

На його думку, в Україні немає політика, який би в тому, чи іншому контексті не викликав усмішки. «Чи є у нас хоч одна фігура в політиці, яка не грає як Тимошенко, яка не тупить як Азаров, а яка чесно дає свою емоцію?», – запитує він.

За словами Пояркова, як колишні лідери, так і правлячі  президенти весь час і у всіх країнах є «джерелами» для фольклору. «Навіть Йосип Сталін був джерелом для фольклору. В порівнянні з попереднім американським президентом Джорджем Бушем Віктор Янукович дуже сильно пасе задніх», – вважає Поярков.

Натомість, вважає він,  не слід вбачати з насмішок самий лише негатив. «У всьому світі політологи і політтехнологи упевнено кажуть, що якщо у лідера нації злітає туфля, чи він давиться коржиком, чи він падає на офіційному прийомі від бананової шкірки – це викликає набагато більше симпатій, ніж антипатій», – відзначив він.

За словами Пояркова, осміяння лідера нації публічно є свідченням демократичності країни. Вона закінчується тоді, коли осміювання замовчується, або карається. «Я собі не уявляю, що Янукович може особисто дати команди тиснути на Винничука, Карпу, чи Пояркова. Не думаю, що він сам навіть знає про те, над чим з нього сміються», – додав Поярков. 

Нагадаємо, 2011 рік видався для української влади багатим на конфузи