Проросійські сили в УПЦ МП у боротьбі за владу задіяли силові структури

26 Січня 2012, 21:43

Як повідомив у своєму блозі працівник синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Дмитро Марченко, митрополит Одеський Агафангел і митрополит Донецький Іларіон ініціювали перевірку державними органами (зокрема, податковою) рахунків Київської митрополії та діяльності двох інших постійних членів синоду, що було сприйнято як спроба прибрати конкурентів у боротьбі за владу в церкві. Проте аудит жодних фінансових зловживань не виявив.

Також напередодні засідання синоду Дмитро Марченко написав в іншому своєму пості, що митрополит Агафангел привласнив печатку Блаженнішого Володимира, «якою він досить сумнівно оволодів й вдав, що нічого не трапилось».

Крім того, припускається, що аудит спрямовано не так проти єпископів Київської митрополії, як проти самого Митрополита Володимира, пише Берест.

Зазначимо, 26 січня у приміщенні Києво-Печерської лаври відбулось чергове засідання Священного Синоду УПЦ (МП).

На попередньому синоді, який відбувся 23 грудня минулого року, було ухвалено рішення, що головуючим під час проведення Священного Синоду УПЦ (МП), на час хвороби Митрополита Київського і всієї України Володимира, має бути митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (Саввін).

Детальніше читайте тут.