Генпрокуратура подаватиме касацію на закриття справи проти Кучми

25 Січня 2012, 17:37

"Рішення вступило в законну силу, але право Генеральної прокуратури написати касацію і пройти касаційний розгляд у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ. Ми будемо писати касацію", – сказав Пшонка.

При цьому генпрокурор підкреслив: "Я вважаю, що в даному випадку повинна бути повнота судових рішень для того, щоб у цій довгій історії була поставлена ​​правова крапка. Нехай вирішує касаційний суд. Він має право відмінити попереднє рішення або з ним погодитися".

Нагадаємо, Генпрокуратура в березні цього року порушила кримінальну справу стосовно Кучми. Його звинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).

14 грудня Печерський районний суд визнав, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу стосовно Кучми. Це рішення було оскаржено.

20 січня Апеляційний суд підтвердив законність цього рішення, залишивши без задоволення відповідні апеляційні скарги Генпрокуратури й інших учасників процесу – адвокатів колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка й вдови Гонгадзе Мирослави.

Адвокати Кучми заявили, що рішення Апеляційного суду дозволить слідству встановити справжніх замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.