Чоловік Тимошенко пояснив, що позбавив Януковича можливості тиску на дружину

9 Січня 2012, 17:12

У заяві, яку оприлюднили в понеділок чеські ЗМІ, йдеться про те, що він «зазнав переслідувань з боку режиму Президента України Януковича через тиск на Юлію Тимошенко».

Олександр Тимошенко прогнозує, що в Україні наближається нова революція.

«Їм (владі. – Ред.) не вдалося зламати Юлію Тимошенко ані залякуваннями, ані судами, ані тюремним ув’язненням, ані тортурами, і тому вони вдаються до ще гірших речей, таких як переслідування моєї особи та інших членів сім’ї. Я не хочу давати Януковичу більше можливості тиску на лідера опозиції, а політичний притулок – це для мене єдиний спосіб домогтися цього», – цитує слова Олександра Тимошенка газета «Лідове новіни».

Як повідомлялося, 6 січня стало відомо, що Олександр Тимошенко попросив політичного притулку у Чехії й отримав його. У БЮТ пояснили такий крок тиском, що чиниться на екс-прем'єра через її сім'ю.

У Міністерстві внутрішніх справ Чехії заявили, що рішення про надання політичного притулку Олександру Тимошенку не вплине на двосторонні відносини між Прагою та Києвом.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський суд Києва визнав Тимошенко винною у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією 2009 року. Тимошенко засудили до семи років в'язниці і зобов'язали відшкодувати НАК «Нафтогаз України» 1,5 млрд грн збитків.

23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського суду.

Однак судові процеси щодо Тимошенко на цьому не завершилися. Проти екс-прем’єра розглядаються ще 10 кримінальних справ.