У Бойка оголосили про “хороші перспективи” на чергових “газових” переговорах у січні

23 Грудня 2011, 20:26

Повідомляється, що глава Міненерговугілля Юрій Бойко та глава Газпрому Олексій Міллер 23 грудня в Санкт-Петербурзі провели чергову зустріч і відзначили позитивний характер переговорів.

"В ході зустрічі Юрій Бойко та Олексій Міллер підбили підсумки переговорного процесу в газовій сфері. Сторони відзначили позитивний і конструктивний характер проведених у 2011 році переговорів і хороші перспективи наступного раунду переговорів, який відбудеться 15 січня 2012 року", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, переговори про перегляд умов співпраці в газовій сфері до останнього часу сторони коментували досить оптимістично.

Однак 12 грудня від Газпрому надійшла заява, що всупереч раніше зробленим оцінкам, новий контракт з Україною в грудні підписаний не буде.

А 22 грудня Міллер заявив, що можливе підписання додаткової угоди, але це може відбутися тільки після Нового року.

Пізно ввечері 20 грудня пройшли переговори президентів та прем'єрів України та Росії під Москвою.

21 грудня Азаров висловив сподівання, що компромісне рішення в "газових" переговорах з Росією все-таки буде знайдено найближчим часом. Однак увечері того ж дня уряд схвалив проект держбюджету на 2012 рік з середньорічною ціною 416 доларів за тисячу кубометрів, який був прийнятий українським парламентом увечері 22 грудня.

У цей час в Росії перебувала українська делегація на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойко і міністром юстиції Олександром Лавриновичем, яка повернулася до Києва 22 грудня.

Сьогодні прем'єр Микола Азаров на своїй сторінці в мережі Facebook.

Написав, що основною перешкодою для підписання нового договору є бажання Росії зберегти перевагу в газовому питанні.