Колесніков не розуміє, чому англійці під час Євро-2012 вирішили базуватися в Кракові

7 Грудня 2011, 10:24

Про це в інтерв'ю британської телерадіомовної корпорації BBCзаявили віце-прем'єр міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков і посол України у Великій Британії Володимир Хандогій.

За словами Колеснікова, збірній Англії, що після жеребкування потрапила в одну групу з Україною, доведеться витрачати сили на подолання сотень кілометрів з Кракова в Донецьк.

"Ми здивовані рішенням, але нам же буде легше", – заявив віце-прем'єр, який перебував 6 грудня в Лондоні, де він брав участь у конференції "Україна – погляд зсередини 2011: на шляху до успіху?", організованої Фондом ефективного управління в партнерстві з британським виданням The Economist.

За його словами, головний тренер збірної Франції з футболу Лоран Блан побував у Донецьку і вирішив базувати свою збірну там. "Всі знають, що наші бази є одними з кращих в Європі", – заявив віце-прем'єр.

При цьому Колесніков висловив надію, що Англія все-таки ще змінить своє рішення і перенесе базу в Україну.

"Можливо, менеджмент Англії поговорить з УЄФА і змінить рішення, тому що в Донецьку в нас є 3 відмінних тренувальні табори, ще є в Києві та Харкові. Так що, можливо, вони передумають. Ми, може, і вихідці з Радянського Союзу, але і в плані спортивної інфраструктури в нас краще, ніж у багатьох країнах Європи", – сказав віце-прем'єр.

Хандогій, у свою чергу, також додав, що вважає нелогічним рішення Англії.

"З мого погляду, це не логічно… Не те щоб ми образилися, але логіка підказує, що ви повинні залишатися в місті, в якому граєте… Для фанів Англії не проблема добиратися, але команда, можливо, буде занадто втомлюватися перед грою", – сказав посол.

За його словами, Франція і Швеція, які також потрапили в одну групу з Англією та Україною, вирішили базуватися в Україні: Франція – в Донецьку, Швеція – у Києві.

"Ми можемо гарантувати їм найкраще перебування в Донецьку та Києві. Донецьк – взагалі футбольне місто", – сказав Хандогій.

На 11 червня в Англії призначено матч проти Франції в Донецьку, на 15 червня – зі Швецією в Києві, на 19 червня – з Україною в Донецьку.

Відстань із Кракова до Києва близько 900 км, із Кракова до Донецька – близько 1,5 тис. км.

Нагадаємо, чемпіонат буде відкрито 8 червня матчем у Варшаві, а фінал пройде 1 липня в Києві.