Костусєв заперечує свою відставку

30 Листопада 2011, 17:27

"У зв'язку з поширеними деякими ЗМІ повідомленнями про те, що Олексій Костусєв склав із себе повноваження мера Одеси, управління уповноважене заявити: ця інформація не відповідає дійсності. Ніяких заяв про звільнення з посади Одеського міського голови Олексій Костусєв не подавав", – сказано в заяві.

У ньому також підкреслюється, що виконавчий комітет міськради працює в штатному режимі, а мер перебуває на своєму робочому місці.

Водночас 30 листопада Одеський окружний адміністративний суд зобов'язав голову Одеської міськради Олексія Костусєва розглянути представлені партією "Фронт змін" документи про реєстрацію членів ініціативних груп для проведення референдуму з відставки мера Одеси.

Костусєв став мером у листопаді 2010 року.

Раніше він очолював АМКУ.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що Олексій Костусєв прийняв пропозицію Адміністрації Президента і погодився піти з посади мера Одеси. За інформацією джерел,  рішення про "добровільну" відставку Костусєва було прийняте після президентської перевірки діяльності мера: нібито йому порадили добровільно подати у відставку і запропонували очолити Державну інспекцію з захисту прав споживачів.

Як повідомлялось раніше, мер Одеси Олексій Костусєв вважає, що головні досягнення в його роботі пов'язані з гуманітарною та культурною сферами життя міста. Серед таких досягнень Костусєв назвав прийняття програми захисту й розвитку російської мови в Одесі, внесення змін у символіку міста, прийняття рішення про вивішуванні червоних прапорів у дні святкування перемоги у Другій світовійвійні, прийняття статуту Одеси і т.д.

За час перебування у кріслі мера Олексій Костусєв фактично повернув Одесу в СРСР.