Джемілєв: Російська розвідка в Криму працює на дискредитацію Меджлісу

18 Листопада 2011, 13:23

Він наголосив, що попри всі перешкоди, не має наміру цілковито відсторонитися від діяльності меджлісу.

«Тож чиїсь сподівання, що після того, як Мустафа Джемілєв піде і серед кримських татар станеться великий розкол, гадаю, не справдяться», – пояснив Джемілєв.

Політик також пояснив, кого мав на увазі, коли вжив вираз «чиїсь сподівання».

За словами лідера кримських татар, в Криму на повну силу працює російська розвідка. «Одним із її головних завдань є дискредитація меджлісу та зниження його впливу на кримськотатарське населення, позаяк вони вважають, що саме кримські татари та їхній представницький орган меджліс є однією із суттєвих перешкод повернення півострова до складу Російської Федерації», – розповів Джемілєв.

За його інформацією, у сусідньої держави «є план з усунення Мустафи Джемілєва до 2012 року та введення замість нього до керівництва меджлісу проросійськи налаштованих кримських татар».

«До речі, саме з таким формулюванням МВС України вислав полковника ГРУ (Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації. – Ред.) Владіміра Станіславовіча Лисєнка, який працював в Україні під дипломатичним прикриттям. Щоправда, навіть тут уже проглядається традиційне шахраювання. І без того відомо, що сам Джемілєв до 2012 року збирається йти, так вони, напевно, хочуть записати це до своїх досягнень. Однак їхні надії, що замість Джемілєва прийде зручна для них людина, звісно ж, не справдяться», – пояснив політик.

Детальніше інтерв’ю з Мустафою Джемілєвим, читайте тут.