Наклад скандальної книжки Януковича австрійські видавці відправили в Україну

14 Листопада 2011, 16:30

За словами професора, знайти книжку авторства президента Україна виявилося справою досить складною.

«Я облазив всі книжкові полиці Львова і Києва кілька тижнів тому, але безрезультатно», – пише Мотиль.

Далі професор вирішив відшукати книжку у Відні.

«Я облазив всі книжкові полиці у Відні, але також безуспішно. У міському аналогу Barnes & Noble, магазині Morawa, не знайшлося її навіть в електронному каталозі», – розповів професор.

Тому історик вирішив звернутися до видавництва Mandelbaum Verlag, яке розташоване у підвальному поверсі старої будівлі за адресою Wipplingerstrasse, 23.

«Я зайшов туди і побачив поміж книжкових полиць і стелажів двох чоловіків. Мене запитали, що я хочу, і я відповів, що шукаю книжку президента Януковича, яку не зміг знайти в жодній книжковій крамниці Відня», – пояснив Мотиль.

У відповідь він почув, що всі примірники розпродані, але у видавництва залишилося кілька.

Працівники видавництва пояснили, що весь наклад книжки відправлено в Україну, втім, продали професору один примірник за €19,90.

За словами Мотиля, хоча сама по собі книжка виглядає гідно, йому незрозуміло, чому «автори, які писали книжку для Януковича, не стали використовувати такі прийоми, як цитати, віддавши перевагу плагіату».

«Гаразд, забудемо про плагіат. Воістину дивно те, що книжка розрахована на західних інвесторів. Янукович і його свита, здається, серйозно вірять, що типовий інвестор справді здатний прийняти довгострокове бізнес-рішення, з яким пов'язані мільйони і мільярди доларів, прочитавши книжку. Нехай навіть президента », – пише Мотиль.

Нагадаємо, в книжці Януковича, за його підписом, видано не лише чужі ідеї, а скомпільовано цілі абзаци і навіть сторінки з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб, зокрема, одіозного журналіста В’ячеслава Піховшека та арештованого чиновника Василя Волги.

В Адміністрації президента вважають безпідставними звинувачення в плагіаті Януковича і стверджують, що для підтвердження цього потрібна експертиза.

Попри заяви Адмінстрації президента Об’єднання письменників і письменниць Австрії (IG Autorinnen Autoren) відмовилося надавати інформаційну підтримку книжці Віктора Федоровича Opportunity Ukraine.

«Опублікування книжки президента Януковича, яка змогла вийти в австрійському видавництві, набуде найближчим часом широкого міжнародного поширення і Австрія може в такий спосіб потрапити у недвозначний зв’язок з політикою Януковича», – пояснив керівник організації Ґерхард Руїс причини відмови IG Autorinnen Autoren Австрії брати участь у інформаційній підтримці нової книжки.

Читайте також : Віктор Копіпейст

Позначки: