В.о. прем’єра Лівії збирається у відставку

22 Жовтня 2011, 18:04

Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Йорданії він сказав, що тепер, коли колишній диктатор Муаммар Каддафі мертвий і Лівія повністю взята під контроль (силами перехідного уряду), він може піти.

За словами Джібріла, події в Лівії розвиваються відповідно до раніше прийнятого радою плану, а він сам вважає свою місію виконаною.

Тепер, сказав де-факто прем'єр, справа за народом Лівії: перші вибори після повалення режиму Каддафі повинні пройти в червні наступного року.

Зараз лівійська влада відчуває тиск з боку міжнародного співтовариства, що вимагає надати вичерпний звіт про справжні обставини загибелі екс-лідера країни полковника Муаммара Каддафі.

США заявили, що розслідування має бути проведено "у відкритій і прозорій манері". Організація Об'єднаних Націй закликала до всебічного розслідування після того, як були оприлюднені відеозаписи, на яких захоплений полковник ще живий, і ті, де він вже мертвий.

Поховання Каддафі відкладається через те, що керівництво країни не прийшло поки до єдиної думки про те, що робити з тілом. Передбачається, що труп Каддафі буде підданий розтину для встановлення точних причин смерті.

Зараз тіло Каддафі виставлене на загальний огляд у приміщенні колошнього м’ясного складу.