Чеський суд відмовився видавати Лукашенці білоруського опозиціонера

19 Жовтня 2011, 17:33

Представниця муніципального суду Праги Мартіна Лотакова назвала запит про видачу Міхалевича «неприйнятним», оскільки справа, за якою його розшукують, «має суто політичний характер».

Як повідомлялось, Алєсь Міхалєвіч  був одним із кандидатів на посаду президента на виборах у Білорусі у грудні минулого року. Згодом він опинився серед сотень арештованих внаслідок придушення акції протесту, учасники якої виступали проти переобрання Олександра Лукашенка.

У Білорусі Міхалєвіч перебував під вартою протягом 2 місяців.

Після звільнення опозиціонер розповів, що до в’язнів, яких утримують у тюрмі КДБ Білорусі застосовують тортури. Згодом опозиціонеру довелося виїхати у Чехію.

Нагадаємо, у серпні в Польщі за передачу офіційному Мінську даних про рахунки білоруського правозахисника Алеся Беляцького, звільнено з посад керівника департаменту міжнародного співробітництва Генпрокуратури Кшиштофа Каршніцкого та його заступника.

Голова польського МЗС Радослав Сікорський від імені польської держави попросив у білоруських опозиціонерів вибачення за непростиму помилку, допущену прокуратурою. Сікорський обіцяв подвоїти старання Польщі, що спрямовані на зміцнення демократії у Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі арештували голову правозахисного центра «Весна» Алєся Бєляцкого.