Москаль стверджує, що міліція перетворюється на торговця зброєю

16 Жовтня 2011, 10:54

«Зникнення сталося протягом останнього тижня, вже точно відомо про відсутність 120 (ста двадцяти) пістолетів Макарова, двох автоматів Калашникова та одного кулемета», – зазначив Москаль і додав: «Не вистачає й іншої зброї, кількість та марка якої уточнюється».

«На місце виїхав заступник міністра внутрішніх справ Д.Ворона. А МВС, як завжди, намагається приховати подію від громадськості», – упевнений політик.

«Якщо згадати факт торгівлі минулого місяця зброєю харківськими міліціонерами, то цілком можна стверджувати – за всю післявоєнну історію та період незалежності подібних речей у системі українського МВС не коїлося. Сьогоднішня міліція перетворюється на головного торговця зброєю в Україні», – Москаль.

Подробиці зникнення зброї у Львівському університеті народний депутат планує повідомити згодом.

Як повідомлялось, у вересні міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, у зв’язку з фактом продажу зброї міліціонерами, провів показову кадровучистку харківської міліції. Зокрема, звільнив з посади начальника Харківського міського управління міліції Миколу Форменка, оголосив начальнику облуправління міліції Миколі Мартинову дисциплінарне стягнення – «неповну службову відповідність» та звільнив з посад начальника Комінтернівського райуправління міліції Харкова Юрія Юрченка та начальника штабу міського управління міліції Сергія Човпана.

За словами Москаля, затриманий за торгівлю зброєю начальник Комінтернівського райвідділу Юрій Юрченко є племінником очільника обласного управління МВС Миколи Мартинова.

Крім того народний депутат повідомив, що вбивство бізнесмена, що сталося 15 вересня в Харкові, здійснено зі зброї, проданої міліціонерами.

«Замість того, аби концентрувати свою увагу на керівництві своїми підлеглими та розкритті злочинів, міністр тільки бравурно рапортує про міфічні досягнення міліції та використовує працівників проти мирних громадян. Історія української міліції такого ганебного міністра ще не знала», – вважає Москаль.

Читайте також: МВС: політизація = деградація