У Газпромі пояснили, що прогнозам Азарова не слід довіряти

12 Жовтня 2011, 15:22

"Так, дійсно, переговори з нашими українськими колегами йдуть дуже активно і в дуже позитивному ключі. Але питань залишається ще досить багато, і вони складні. Абсолютно точно, в найближчі дні ніяких остаточних домовленостей не буде досягнуто. Думаю, що перших результатів не варто чекати раніше листопада", – зазначив Міллер, відповідаючи на питання, чи слід очікувати вже в найближчі дні досягнення домовленостей з Україною з урахуванням минулих напередодні переговорів.

У свою чергу міністр Юрій Бойко повідомив журналістам у середу, що Київ продовжує вести консультації з Газпромом щодо обсягів закупівель газу. "Консультації тривають", – заявив український міністр.

Нагадаємо, у вівторок, 11 жовтня, прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що українська сторона сподівається досягти компромісу з Росією щодо перегляду газових угод за 10-15 днів.

Згідно з контрактом, Україна повинна щорічно закуповувати не менше 33 мільярдів кубів газ у Росії. Разом з тим український уряд заявив, що в 2012 році має намір купити у Росії лише 27,4 мільярда кубів палива.

Україна намагається переконати Росію знизити ціну на газ, яку вважає несправедливою.