Гриценко: Комітет опору диктатурі не просив зустрічі з президентом

22 Вересня 2011, 20:12

Про це заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи заяву Яценюка про те, що опозиція вимагає зустрічі з президентом.

"Я почув сьогодні його заяву, він виступав від імені опозиції. Як би так делікатно, так щоби не сказати різко… Заява з одного боку провокативна, з іншого боку вона в стилі "Ми, Ніколай Второй", – зазначив політик.

"Я перевірив, може, я щось не знаю, Комітет опору диктатурі, який представляє опозиційні партії, і куди входить і "Громадянська позиція", і "Фронт змін", не приймав таких рішень і не просив зустрічі з президентом", – розповів Гриценко.

Крім того, він уточнив, що дві опозиційні фракції в парламенті також такого рішення не приймали. "Жодна не приймала рішення. І тим більше не уповноважувала Яценюка на таку заяву", – уточнив він.

"Якщо він сам вирішив сходити на Банкову, хай сходить – дорога відкрита, але брати на себе повноваження говорити від імені опозиції…", – зауважив Гриценко.

"Може, технологи йому вже сказали, що ти вже президент і можеш, таким чином говорити, я думаю, трішки зарано", – заявив депутат.

"Мабуть, треба щоб Арсеній Петрович сам пояснив: хто його уповноважував робити такі заяви?", – додав він.

"Думаю, що більшість партій, навіть якщо така зустріч відбудеться, вона десять разів думатиме, чи йти на таку зустріч", – зазначив лідер "Громадянської позиції".

Гриценко заявив, що "від опозиції на президентські вибори повинна піти одна людина". "Прописью: одна. Тоді у Януковича немає жодних шансів", – уточнив він.

Відповідаючи на запитання, чи може це бути Яценюк, Гриценко заявив: "Якщо Яценюк діятиме таким чином, як зараз, і буде вже виступати, як лідер опозиції, яким він себе назвав, я боюсь, що шансів немає жодних".