Націоналісти нагадали владі, що Софія Київська, а не Московська

19 Вересня 2011, 16:18

Сьогодні кілька представників КУН провели біля воріт Софії Київської акцію на захист цієї національної святині. Учасники акції тримали у руках партійні прапори і один державний, а також транспаранти з гаслами "Історія Святої Софії – історія Русі-України", "Софія Київська, а не Московська".

Учасники акції також розвернули плакат з портретом патріарха Кіріла, який нібито говорить "Хачу Софію Київську!". На грудях патріарха намальований значок американського долара.

У прес-службі КУН відмічають, що цією акцією організація вимагає від влади залишити за Софією Київської статус національного заповідника, щоб "зберегти унікальний пам'ятник від руйнувань і не порушити міжконфесійний світ в Україні".

Раніше повідомлялось, що УПЦ Московського Патріархату звертатиметься до держави з проханням надати дозвіл на здійснення в Софії Київській Божественної Літургії Блаженнішому Митрополиту Володимиру.

Нагадаємо, розпорядженням Кабінету міністрів № 552-р від 9 червня 2011 року цілісний майновий комплекс Національного заповідника "Софія Київська" переданий в сферу управління Міністерства культури.

Собор Софії Київської і пов'язані з ним монастирські споруди входять у список ЮНЕСКО.