Гриценко: Брутальними діями Януковича прискорює об’єднання опозиції і провокує народ

26 Серпня 2011, 10:00

«Я бачу, що такими брутальними діями Янукович об’єднає опозицію набагато швидше, ніж це зробила би сама опозиція», – сказав Гриценко.

Він зазначив, що коли поряд на мітингу зі спільною позицією стоять лідери більше десяти партій, а люди розуміють, що треба зупиняти існуючий негативний розвиток подій у країні, то це вже серйозний сигнал для влади.

«Якщо влада хоч трошки розумна, вона повинна зупинитись, бо постійно наривається. Йдеться про те, що, якщо влада допече і зберуться сотні тисяч громадян у Києві, то ніщо не зупинить людей, ніяка міліція. Міліція тоді буде на боці народу, влада це відчула у 2004 році», – сказав Гриценко.

Водночас Гриценко наголосив, що опозиційні партії об’єднуються не проти діючої влади, а заради демократичних перетворень в Україні. Зокрема, за словами Гриценка, пріоритетними є суверенітет України, європейські цінності та ринкова економіка.

«Це програма «за», а не програма «проти», – підкреслив він.

Як повідомлялось, також Гриценко повідомив, що під час розгляду в Окружному адміністративному суді позову КМДА щодо заборони акцій опозиції у центрі Києва на День Незалежності, міліція підтримувала і відстоювала маршрут пішої ходи, який запропонували представники опозиції.

Нагадаємо, 24 серпня учасники багатотисячного мітингу, організованого Комітетом опору диктатуріз нагоди Дня Незалежності, мали намір іти пішою ходою до Адміністрації Президента, щоб передати главі держави Віктору Януковичу резолюцію, яку вони ухвалили.

Однак бійці спецпідрозділу міліції «Беркут» перегородили вулицю Володимирську, щоб не допустити прохід колони до Адміністрації Президента. Також вулиця була перекрита автозаками і автобусами з «беркутівцями».

Слідчий відділ Головного управління МВС у Києві порушив кримінальну справу за фактом хуліганства під час організованих опозицією заходів у Києві в День Незалежності.