Начальника Одеського морпорту звільнили з-під варти

9 Серпня 2011, 10:51

Про це Тижню повідомили у прес-службі порту з посиланням на адвоката Аллу Кошенко.

«Всі порушені кримінальні справи було об'єднано в одну. Нових звинувачень пред'явлено не було», – сказано у повідомленні.

Разом з тим, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова попросила  Генеральну прокуратуру відпустити начальника Одеського морського торговельного порту Миколу Павлюка на похорони його матері.

«Ніна Карпачова… наполягає на наданні можливості… керівнику державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» 71-річному Миколі Павлюку провести в останню путь свою матір, яка раптово померла, не дочекавшись повернення сина додому», – цитується в повідомленні звернення Карпачової до виконуючого обов'язки генерального прокурора Рената Кузьміна й заступника генпрокурора-прокурора Криму Степана Моліцького.

Нагадаємо, сьогодні, 4 серпня, Центральний районний суд Сімферополя постановив відпустити під підписку про невиїзд начальника державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" Миколу Павлюка. Того ж дня його знову затримали. 7 серпня повторилося звільнення і повторне затримання Павлюка.

У червні прокуратура Одеської області порушила справу за фактом незаконної здачі в оренду будівлі готелю "Одеса", розташованої біля Одеського морського вокзалу.

Потім Генеральна прокуратура передала справу до прокуратури Криму, де її перекваліфікували, і 12 липня порушили вже за завдання збитків державі 170 тис гривень.

25 липня прокуратура Криму порушила другу кримінальну справу проти нього – за підозрою у завданні збитків державі 700 тис гривень. Увечері 27 липня співробітники прокуратури затримали Павлюка в Одесі і доставили його в ізолятор тимчасового утримання в Сімферополі.

29 липня порушено ще одну справу.