Фірташ купив частку європейського виробника титанових сплавів

8 Серпня 2011, 20:29

"Завод в Європі дозволить Україні вийти на європейський ринок титану, стати ближче до клієнтів, перш за все, аерокосмічної індустрії Європи. Україна повинна розвивати свої ресурси, йти у переробку сировини, створюючи продукцію з більшою доданою вартістю, в тому числі спільно з європейськими передовими підприємствами ", – заявив Фірташ.

Прес-служба відзначає, що Group DF розробила масштабну інвестиційну програму з розвитку титанової промисловості в Україні, а придбання європейських титанових компаній відкриває перед українськими підприємствами нові можливості.

"Угода з придбання Tifast взаємовигідна для сторін. Залучення капіталу компанії Smartora допоможе забезпечити подальшу модернізацію виробничих потужностей Tifast, розширити асортимент її продукції та сприятиме зміцненню її позицій на європейському ринку", – йдеться в повідомленні.

Tifast, заснована в 2006 році, спеціалізується на виробництві титанових злитків і довгомірних виробів, що використовуються в промисловості, зокрема в аерокосмічній і в біомедичній індустрії.

Tifast володіє повністю інтегрованими виробничими потужностями, в тому числі плавильним і прокатним цехами, зоною переробки металевого брухту і механічним цехом. Компанія також має власну лабораторію та науково-дослідні ресурси.

Нагадаємо, Фірташ є власником великих хімічних підприємств в Україні, Естонії і Таджикистані. Також бізнесмен інвестує у фінансовий сектор та нерухомість.

Основні активи бізнесмена зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) та ВАТ "Рівнеазот".

До активів Фірташа також відносяться "Кримський титан" (Армянськ, АРК, належить 50% -1 акція), його філії "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" (Житомирська обл.) та "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" (Дніпропетровська обл. ); ВАТ "Кримський содовий завод" (КСЗ, Красноперекопськ, АРК), банк "Надра" (Київ).

За межами України бізнесменові належать заводи: "Нітроферт" (Естонія) та "Таджиказот" (Таджикистан).

Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович підписав закон, який дозволяє приватизацію певних титанових підприємств.

Позначки: