Протести в столиці Іспанії переросли у сутички з поліцією

5 Серпня 2011, 08:45

Сотні незадоволених економічною політикою влади і високим рівнем безробіття в країні вийшли на вулиці іспанської столиці.

Спочатку під наглядом поліцейських вертольотів вони провели мітинг на одній з площ Мадрида, а потім перемістилися до будівлі міністерства внутрішніх справ.

Але як тільки мітингувальники захотіли пройти на площу Пуерта дель Соль, яка останнім часом стала трибуною для антиурядових виступів, дії поліції, за словами очевидців, перестали бути миролюбними.

Кілька поліцейських машин буквально в'їхали в ряди протестувальників, зав'язалася бійка.

Чотирьох постраждалих доставили до лікарні.

Протести в Мадриді почалися ще в середині травня і з допомогою інформації, що розміщується на Facebook і в Twitter перекинулися і на інші міста Іспанії.

Нині рівень безробіття в Іспанії найвищий в Євросоюзі – 21,3%. Особливо невтішні показники зайнятості серед молодих людей до 25 років. Серед них безробітних – 44,6%.

Як повідомлялось, протести проти економічної політики уряду нещодавно відбулися у Греції.

Нагадаємо, у травні на вулиці Іспанії вийшли десятки тисяч людей із закликами «Так! Справжній демократії!!!». Головною причиною протестів є високий рівень безробіття серед молоді, рівень якого досягає 40%.  Протестами також було охоплено більше 40 міст країни.

У липні на екстреному саміті в Брюсселі лідери провідних європейських країн досягли попередньої угоди з приборкання боргової кризи, що охопила єврозону.