У Мінську автомобілісти протестували проти подорожчання бензину

21 Липня 2011, 22:57

Автомобілісти з білими стрічками на антенах з мінімальною швидкістю проїздили вулицями і вітально сигналили пішоходам. Ті у відповідь аплодували, за що були попереджені міліцією про неприпустимість участі у несанкціонованій акції.

Учасників акції старанно фіксували на відео співробітники спецслужб у цивільному, а співробітники ДАІ складали протоколи на водіїв, чиї машини прикрашали листівки «Я проти підвищення цін на паливо» з характерною картинкою – людина стріляє собі в скроню з заправного пістолета.

За попередньою інформацією, незважаючи на величезну кількість міліції у формі і цивільному вздовж проспекту Незалежності, затримання водіїв та пішоходів не проводилися.

Як зазначає білоруське видання «Наша ніва», автомобісіти планували виїхати на головний проспект Мінська, щоб виразити свій протест, однак він був перекритий працівниками ДАІ і акція пройшла на прилеглих вулицях.

Попередня акція проти зростання цін на бензин пройшла в Мінську 7 червня, – тоді автомобілісти на дві години блокували рух на проспекті Незалежності.

Чергове подорожчання бензину у Білорусі відбулося в ніч з 20 на 21 липня.

Нагадаємо, наприкінці травня у Білорусі різко підвищилися роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо.