Польща висунула Україні умову щодо спільних пунктів пропуску до Євро-2012

4 Липня 2011, 15:43

"Тут є тільки така умова, що спільна перевірка повинна здійснюватися з нашого боку", – сказав посол, відмітивши, що якщо Україна піде на таку умову польської сторони, то такі пункти пропуску будуть створені.

Він додав, що Польща зацікавлена у створенні з Україною спільних пунктів пропуску до чемпіонату Євро-2012. "Це можливо, і зараз треба домовитися з українською стороною, як ми це робитимемо. Це матиме позитивний ефект для конкретних людей, які перетинатимуть кордон", – сказав Літвін.

Що стосується додаткових пунктів пропуску на українсько-польському кордоні до Євро-2012, то, за словами дипломата, певної ясності поки що немає. За словами посла, питання не лише у створенні самих пропускних пунктів, але і про проведення до них доріг. "Адже відкривати пункт пропуску у полі немає сенсу", – сказав Літвін.

Нагадаємо, раніше посол Польщі Генрик Літвін заявляв, що на сьогодні про безвізовий режим між Україною і ЄС на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року не йдеться.