Колесніков презентував у Львові нові «швидкі» до Євро-2012

8 Червня 2011, 13:09

Участь у презентації взяв віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков.

«Машини, які ми сьогодні бачимо – з Франції, але я думаю, що в найближчі кілька місяців ЛАЗ освоїть більшість деталей. Я думаю, що для Львова – це дуже цікавий проект, тому бажаю і місту, і заводу, успіху і процвітання», – заяив Коленіков.

«У зв'язку з наближенням чемпіонату мене сьогодні наповнюють позитивні емоції, з кожним днем ​​все більші, але найпозитивніші емоції будуть після 2 липня, після фіналу», – додав він.

«Планується до Євро-2012 провести від 250 до 400 машин швидкої допомоги. Одна така машина буде коштувати від 70 до 80 тисяч євро, у Франції така машина коштує 100 тисяч євро. Наскільки мені відомо, далі Renault планує спробувати тут виробляти вантажні машини плюс мікроавтобуси», – зазначив Колесніков.

До кінця року кожне місто, що прийматиме Євро-2012, отримає по 25 таких автомобілів.

На презентації також був присутній президент ФФУ Георгій Суркіс, директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор, генеральний директор компанії «Renault Україна» Марк Ле-Грас, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, голова наглядової ради ТОВ «Львівські автобусні заводи» Ігор Чуркін.

Нещодавно Колесніков заявив, що в Україні в найближчі роки зникнуть «як клас» маршрутки, а залізниці стануть більш швидкими та екологічними.

Зазначимо, що до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 рокузалишився один рік.

Як повідомив гендиректор ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у Львові» Володимир Шадрин, готовність нового футбольного стадіону у Львові, який будують до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, складає 64%.