Понад 60% львів’ян готові протистояти комуністам 22 червня

2 Червня 2011, 18:27

При цьому 47% опитаних пропонують висловити мирний протест, і ще 14% – радикальний протест, аж до силових дій.

Найбільш критично налаштована до можливої ​​акції комуністів молодь, з якої майже 20% готові до радикальних протестів, ще 50% – до мирних.

Висловлюють підтримку акції комуністів 3%, 24% – пропонують не звертати уваги, тобто не підтримувати і не протестувати, 11% – не визначилися з питання «Якою має бути реакція львів'ян, якщо така акція відбудеться?».

Соціологічне дослідження проводилося групою "Рейтинг" 19 — 26 травня 2011 року серед львів'ян віком від 18 років. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% – не більше 2,4%, для значень близьких до 10% – не більше 1,7%.

Нагадаємо, 20 травня Верховна Рада ухвалила рішення про запровадження в Україні особливої церемонії – проведення 22 червня кожного року Хвилини пам’яті за загиблими у роки Другій світовій війні.

Львівський губернатор Михайло Цимбалюк заявив, що як офіційна особа не буде запрошувати нікого відвідати Львівщину на 22 червня.  Водночас Цимбалюк заявив, що "22 червня Львівщина відзначатиме великим молебнем за участі священиків усіх конфесій".

А мер Львова Андрій Садовий заявив, що варто запобігти конфліктам у місті 22 червня у випадку надходження заявок на провдення акцій від радикально налаштованих сил. При цьому він не виключає можливості звернення до суду, аби таким чином заборонити масові акції у цей день.

У свою чергу в МВС запевняють, що не допустять нових провокацій у Львові під час відзначення чергової річниці початку війни 22 червня. "Якщо хтось збереться їхати до Львова з якимись акціями, ми проведемо роз’яснювальну роботу", – запевнив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Позначки: