Клюєва зробили відповідальним за систематизацію тарифів ЖКГ

2 Червня 2011, 08:04

За словами джерела в уряді, президент доручив створити робочу групу, яка займеться систематизацією пропозицій по розробці єдиних тарифів по всій Україні.

"Всі напрацювання необхідно нести Клюєву – він тепер у нас за все відповідає", – заявив співрозмовник видання.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що "уряд на позачерговому порядку розгляне пропозиції з приводу організаційних питань створення Національної комісії з регулювання тарифів". "Ми плануємо, що до 1 вересня національний регулятор почне повноцінну роботу", – зазначив він.

Нагадаємо, вчора президент розкритикував підготовлені Кабміном пропозиції щодо вирішення проблем у сфері ЖКГ.

Азаров пояснив, що із забезпеченням уніфікації тарифів на житлово-комунальні послуги не впорався перший заступник міністра будівництва й житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

У той же день Янукович звільнив Хіврича, а також Віктора Тихонова з посади віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.