“Свободівці” почали безстрокову акцію під львівським СІЗО

26 Травня 2011, 16:15

Представники "Свободи" розмістили намети біля Львівського слідчого ізолятору №19, що на вул. Городоцькій, 20, де утримують затриманих. Це, зокрема, брати Коваліви – депутати Самбірської районної ради, Спетан Підкуймуха – депутат Пустомитівської райради, а також "свободівці" Назарій Семчій та Олег Новоставський.

"Ми розпочали безтермінову акцію, аби підтримати свободівців, яких через надумані обвинувачення утримують під вартою правоохоронці", – заявив голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Іван Гринда. "Розпочавши безстрокову протестну акцію, ми демонструємо своє ставлення до влади і солідарність із нашими побратимами", – додав він.

"Вважаємо, що рішення Львівських суддів – незаконні", – заявив Гринда.

Біля наметів "свободівці" вивісили банери з надписами: "Свободівці, нація – з Вами", "Сьогодні судять свободівців – завтра націю", "Олігархам – "покращення", народу – тюрми" та інші.

Нагадаємо, 25 травня Личаківський районний суд міста Львова виніс рішення про адміністративний арешт двох членів "Свободи" – Назарія Семчія – брата депутата Львівської міськради Михайла Семчія – та його помічника Олега Новоставського. Крім того у Росії на робочому місці через події у Львові був затриманий Роман Семчій – батько депутата.

20 травня був затриманий депутат Пустомитівської районної ради від "Свободи" Степан Підкуймуха. Проти нього порушено кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) КК України.

Крім того у Росії на робочому місці через події у Львові був затриманий Роман Семчій.

16 травня у справі про події у Львові 9 травня міліція допитала голову фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського, керівника Львівської облорганізації "Свободи" Ірину Сех, а також голову Тернопільської облради, очільника Тернопільської облорганізації ВО "Свобода" Олексія Кайду.

12 травня у центрі Львова невідомі в цивільному намагалися "затягти" в авто депутата від ВО "Свобода" Мар’яна Берездецького.