Львів запросив усіх мерів обговорити події 9 травня

16 Травня 2011, 15:24

Мер доручив управлінню «Секретаріат ради» запросити на наступну сесію правоохоронців та інших посадовців, яких хочуть заслухати депутати щодо ситуації з розслідуванням подій 9 травня.

Також на спільну сесію, за словами Андрія Садового, буде запрошено усіх бажаючих мерів, секретарів рад.

Нагадаємо, сьогодні, 16 травня, відбулася позачергова сесія Львівської міської ради. Під час сесії прийнято звернення до Генерального прокурора України та Прокурора Львівської областіщодо подій 9 травня.

Як відомо, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. При цьому у ВО «Свобода» заявили, що в лікарню потрапили двоє її членів – один з пораненням від пострілу з травматичного пістолета, другий – зі струсом мозку.

Міліція вважає, що ситуацію спровокували «свободівці».

10 травня львівський губернатор Михайло Цимбалюк подав у відставку. 

13 травня у Раді під час години уряду міністр МВС Анатолій Могильов заявив, що міліція у Львові на 9 травня діяла правильно і професійно. Декого обіцяв нагородити.