Могильов назвав стрілянину у Львові самообороною

13 Травня 2011, 12:16

"Встановлена особа, яка володіє цією зброєю, є відповідний дозвіл на носіння цієї зброї. Як звучить його пояснення, на нього напали невідомі особи, вони зараз встановлені, які зривали з нього стрічки, і у відповідь він застосував травматичну зброю. Я нагадаю усім, травматична зброя є зброєю активної самооборони і відповідно до чинного законодавства громадянин, який має цю зброю, в певних рамках самооборони має право її застосувати", – сказав Могильов, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Могильов також повідомив, що за цим фактом порушена кримінальна справа, розслідування якої контролюється Генеральною прокуратурою. "Ми проведемо повне розслідування і якщо хтось буде винен з одного або з іншого боку, він буде притягнутий до відповідальності", – додав міністр.

Як повідомлялось, людиною, яка стріляла у Львові, виявився син колишнього керівника сектору у науково-дослідному Центрі безпеки дорожнього руху МВС України, полковника міліції Любомира Сопільника, який нині є радником начальника ГУ МВС  у Львівській області Богдана Щура.

Сам Любомир Сопільник стверджує, що його 29-річний син Святослав вистрілив в ногу «свободівцю» випадково.