Посол РФ у Львові вважає розтоптаний вінок образою всієї Росії

10 Травня 2011, 12:56

"У цивілізованому суспільстві, яким ми себе вважаємо, такі речі просто неприпустимі", – сказав Астахов у вівторок.

"На очах у правоохоронних органів, у влади, що організує ці заходи, у офіційного представника іншої країни, який йде в День Перемоги покладати вінок з державною символікою, кілька покидьків у людей, які несуть за мною вінок, у моїх дипломатів, виривають цей вінок, зривають з них георгіївські стрічки святкові, і розтоптують цей вінок", – зазначив генконсул РФ.

На його думку, ці "цивілізовані" люди фактично витерли ноги об російський державний прапор.

Що стосується звернення за фактом цього інциденту в правоохоронні органи, то Астахов повідомив, що поки цього не зробив.

"Кілька відморозків, які топчуть прапор країни, вони не дипломатів ображають, а ображають ту країну. І рішення звертатися в міліцію, в прокуратуру, вже не я ухвалюю, а хтось вище", – додав він.

Нагадаємо, 9 травня у російських дипломатів по дорозі на Пагорб Слави у Львові відібрали і розтоптали вінок, який генконсул Росії у Львові намір покласти на військовому кладовищі.

При цьому, як повідомляє кореспондент Тижня, представникам РФ вдалося покласти вінок до вічного вогню на Марсовому полі.

Зазначимо, що Олег Астахов став новим Генконсулом РФ у Львові у березні цього року. Він змінив на цій посаді Євгена Гузєєва.