Львівські комуністи відзначатимуть 9 травня поодинці але разом

7 Травня 2011, 10:00

«Нічого ми не будемо оскаржувати. Буде індивідуально кожен приходити і проводити цей захід. Суд не заборонив індивідуально кожному святкувати. Прийдуть люди на Солдатський меморіал, потім підуть на Пагорб Слави. Більше нема куди ходити», – сказав він.

Окрім того, за його словами, проводити масові заходи зможуть ті, хто подасть заявку після рішення суду.

На запитання, чи будуть використовуватися 9 Травня червоні прапори, Калинюк відповів: «Аякже. Як записано в ч. 3 ст.1 Закону України «Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.

Щодо того, чи приїдуть до Львова 9 травня представники проросійських партій з Криму та Одеси, Калинюк сказав: «Не знаю: може приїдуть, може ні. Я ще з ними не говорив. Вони ще не знають про рішення суду».

Як повідомлялось, Львівський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким повністю задовольнив позов Львівської міської ради про заборону проведення заходів 9 Травня.

Як відомо, львівська крайова організація Народного Руху України провела у п'ятницю, 6 травня, попереджувальну акцію проти провокацій 9 травня.

Нагадаємо, 4 травня, губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк заявляв, що 9 травня над будівлею Львівської облдержадміністрації разом із державним прапором вивісять червоний прапор, якщо президент Віктор Янукович підпише закон, згідно з яким вводиться використання прапора Перемоги цього дня.

Пізніше він повідомив, що День перемоги на Львівщині відзначатимуть під державними синьо-жовтими прапорами.