Ющенко не вірить в маніпуляції влади у справі Гонгадзе

21 Квітня 2011, 22:49

«Безумовно, я розумію, що до того, що було зроблено в 2009 році, багато добавилося, і в 2010 році слідство могло отримати матеріали, які серйозно дають відповідь на політичний характер вбивства. Я цього не просто не виключаю, я думаю, що це стає основною частиною», – заявив він в ефірі 5 каналу.

«Чи зацікавлений наразі президент у якихсь маніпуляціях щодо справи Гонгадзе? Мало ймовірно», – додав політик.

Ющенко вважає, що в президента Віктора Януковича на захист Кучми «можуть бути аргументи, бо Кучма це та людина, яка його політично зробила і привела до влади, і тут треба коректним бути, принаймні».

«Хтось каже, що є зазіхання на канали і активи Пінчука. Морально може бути, але я не уявляю це фізично. Наприклад, через 2-3 роки переходять активи Пінчука до оточення когось з Януковича. Ви уявляєте, яку ціну треба заплатить? Морально, я маю на увазі», – заявив політик.

«Якщо говорити про слідство, чи міг реально бути задіяний президент, щоб загальмувати слідство чи його скоригувати? Я уявляю собі таку картину: в ході слідства викривається обставина,при якій Пукач робить певну заяву, що я казав так, а президент сказав ось так. Ви являєте, яка бомба в суспільстві буде? Ради чого жертвувати?», – зазначає Ющенко.

«Я її (версію) не відкидаю, але це дуже тупа версія… Це початок кінця нинішньої влади, якщо вона піде на маніпуляції. Воно вилізе, це шило», – додав він.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва почне розгляд кримінальної справи проти колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача за обвинуваченням у навмисному вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе 28 квітня.

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура зняла з Пукача обвинувачень у замовленому вбивстві Гонгадзе. Це рішення залишили чинним Печерський райсуд Києва, а згодом і Апеляційний суд столиці.

Відзначмио, що 21 березня Генпрокуратура за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе порушила справу проти колишнього президента Леоніда Кучми.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, надалі в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Зі зникненням Гонгадзе в Україні розгорівся політичний скандал навколо можливої причетності до цього вбивства Кучми, а такожспікера Володимира Литвина, який у той час був главою Адміністрації Президента, й Леоніда Деркача, який був головою Служби безпеки України.