Литвин вимагає, щоб Мельниченко спростував 310 своїх заяв

19 Квітня 2011, 20:46

Про це сказано в її заяві, опублікованій у газеті "Голос України".

Адвокат підкреслює, що Мельниченко, не маючи добутих законним шляхом доказів цілеспрямовано протягом останніх 10 років поширює інформацію про нібито фактичну провину Литвина в підбурюванні до вбивства журналіста.

"Усього за період безпрецедентного цькування й шантажу Литвина В.М. зі сторони Мельниченка були оголошені через публічні інтерв'ю, прес-конференції, заяви, звернення, відомості, що стали ґрунтом для більш ніж 310 неправдивих опублікованих матеріалів", – додає вона.

Прокопець вважає, що в такий спосіб Мельниченко привласнив собі функцію державного кримінального обвинувача, зазіхаючи на честь, гідність й особисту недоторканність Литвина у зв'язку з його професійною діяльністю як голови парламенту.

Образ злочинця, що формується у результаті цього, на думку юриста, є прямою загрозою для державної й політичної діяльності Литвина, наносячи йому моральні збитки.

"У міжнародному співтоваристві паплюження, наклеп, як бездоказові обвинувачення голови парламенту в скоєнні злочину, можуть створити негативне відношення до Української держави, обов'язок якої усувати в законному порядку будь-які зазіхання, що здатні завдати шкоди й моральних страждань особистості", – додає вона.

Таким чином, на думку Прокопець, ініційований Литвином судовий процес відповідає не тільки його інтересам, а й інтересам держави.

Нагадаємо, 15 квітня Деснянський районний суд Києва передав у Васильківський міськрайонний суд Київської області позов Литвина до Мельниченка.

Литвин вимагає визнати неправдивою інформацію про його причетність до справи Гонгадзе.

21 березня 2011 Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі.