Порошенко обговорив із главою Європарламенту можливість посилення санкцій проти РФ

20 Жовтня 2016, 11:10

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом. Про це інформує прес-центр глави держави України.

Згідно з текстом, Порошенко поінформував про результати зустрічі у Нормандському форматі, яка відбулася 19 жовтня у Берліні.

"Співрозмовники обговорили необхідність збереження політики санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України. Також було обговорено можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму", – йдеться у повідомленні.

Згідно з текстом, президент високо оцінив постійну підтримку з боку Європарламенту Української держави в протидії російській агресії та продовженні реформ.

Глава Української держави закликав Європарламент якомога швидше надати українцям безвізовий режим. «У Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною», – зазначив Мартін Шульц.

Співрозмовники також погодилися, що Угода про асоціацію має бути негайно ратифікована.

Крім того, Петро Порошенко та Мартін Шульц обговорили хід реформ в Україні. Президент Української держави закликав Європарламент пришвидшити ухвалення додаткових автономних торговельних преференцій для України.

Як повідомлялося, 19 жовтня в Берліні пройшли переговори лідерів чотирьох країн "нормандського формату" – президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Владіміра Путіна.

Перед зустріччю в "нормандському форматі" відбулися переговори канцлера Німеччини з президентом України і пройшла зустріч Порошенка, Меркель Олланда, під час якої лідери країн скоординували позиції перед переговорами.