Данилюк відреагував на інформацію про підозру в несплаті податків

31 Липня 2017, 20:20

Міністр фінансів Олександр Данилюк відреагував на інформацію, яку поширили ЗМІ, щодо того, що ГПУ нібито підозрює його в несплаті податків. Розширений коментар з цього приводу міністр оприлюднив у Facebook.

За словами Данилюка,  він перебуває у відпустці і не збирається її переривати.

«І сьогодні дізнаюся з преси, що Генеральна прокуратура України мене нібито в чомусь підозрює. Дуже сподіваюся, що це не є політично вмотивованим і не є помстою за те, що було зроблено, щоб перекрити корупційні схеми, унеможливити розкрадання бюджету та неефективне використання державних коштів», – зазначив міністр.

Він також додав, що жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ наразі не отримував.

«Хочу окремо наголосити, що всі податки з зароблених мною коштів були сплачені. Щодо фактів – будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював в Лондоні. Для родини було важливим обов'язково мати "точку опори" в Україні, тому купили біля Борисполя, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році – і донині на ньому пересуваюся – я розумію, що для багатьох силовиків це звучить як образа», – підсумував Данилюк.

Нагадаємо, раніше ЗМІ поширили інформацію, що Генеральна прокуратура України підозрює міністра фінансів Данилюка в ухиленні від сплати податків. Про це свідчить рішення Печерського районного суду столиці від 18 липня 2017 року. Суд, згідно з документом, доручив працівникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 по 2016 року.