В Україні відновлять непорушні військові запаси — Порошенко

27 Березня 2017, 16:39

Україна повністю відновить непорушні військові запаси. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час заходу з нагоди третьої річниці з дня створення Національної гвардії України.

За його словами, розбудова Нацгвардії відбувається у відповідності з програмою розвитку, розрахованою до 2020 року.

"Її реалізація передбачає наближення Національної гвардії за структурою і складом до аналогічних органів держав − членів НАТО та ЄС. Саме тому основні зусилля з бойової та спеціальної підготовки зосереджуються на вивченні та впровадженні у систему бойової підготовки процедур підготовки, що застосовують саме в тих країнах", – зауважив президент.

Читайте також: Порошенко анонсував розгляд концепції реформування СБУ за стандартами НАТО

Порошенко зазначив, що також заплановане подальше оснащення сучасними системами військового радіозв’язку, засобами військової розвідки тактичного рівня, у тому числі безпілотними авіаційними комплексами. На черзі – відновлення в повному обсязі непорушних військових запасів для забезпечення формувань воєнного часу.

"Національна гвардія буде укомплектовуватися професійно підготовленими військовослужбовцями, які проходитимуть військову службу за контрактом", – заявив він.

Нагадаємо, в лютому Кабінет Міністрів схвалив концепцію розвитку Національної гвардії України до 2020 року.