РФ спробувала здійснити провокації проти українських кораблів поблизу Маріуполя – ВМС

25 Вересня 2018, 11:47

Військово-морські сили України повідомили про спроби провокацій з боку російських прикордонників поблизу Маріуполя. Про це повідомляє прес-центр командування ВМС у Facebook.

 

Так, поблизу рейду Маріуполя у районі якірної стоянки була спроба провокації з боку російського прикордонного катеру типу "Мангуст", який нещодавно небезпечно маневрував поряд з українським катером морської охорони.

 

"Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" він був зупинений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець", – йдеться у  повідомленні.

 

 

Водночас у ВМС відзначили, що деякі ЗМІ почали розповсюджувати черговий фейк російської пропаганди щодо начебто оплати лоцманських послуг країні-агресору.

 

"Ніяких оплат лоцманських послуг при слідуванні Керченською протокою не здійснювалося", – наголошується у повідомленні.

 

Нагадаємо, 24 вересня у порт Маріуполя зайшли пошуково-рятувальне судно "Донбас" та морський буксир "Корець". 

 

Як повідомлялося, 20 вересня "Донбас" та "Корець" вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянську, де вони повинні стати основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі. 

 

Прохід з Чорного у Азовське море відбувався через контрольовану росіянами Керченську протоку. Щоб контролювати ситуацію, літак розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США з бортовим номером 64-14848 розпочав здійснення польотів поблизу Керченської протоки. Польоти союзників здійснюються кожен день з моменту виходу наших кораблів з Одеси.

 

Крім цього, з порту Бердянську для зустрічі судна "Донбас" та буксиру "Корець" в напрямку Керченської переправи вирушили  "Кременчук" та "Лубни". 

 

У неділю, 23 вересня, "Донбас" та "Корець" пройшли міст, який сполучає Таманський півострів та окупований Крим.