НАБУ завершило розслідування щодо Омеляна

6 Листопада 2018, 15:13

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якому інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації. Про це у вівторок, 6 листопада, повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Так, 6 листопада стороні захисту відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

 

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили міністру інфраструктури України про завершення досудового розслідування за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації. 6 листопада 2018 року стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення", – йдеться в повідомленні.

 

За даними слідства, у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Як зазначається, йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. США та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.

 

"Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування", – додали в НАБУ.

 

 

Нагадаємо, 13 вересня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру в незаконному збагаченні та приховуванні доходів.

 

Пізніше Кабінет міністрів повідомив, що розраховує на об'єктивне розслідування щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якому вручили підозру в незаконному збагаченні. 

 

14 вересня Солом'янський районний суд міста Києва вирішив віддати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на поруки. Поручителями виступили міністр молоді та спорту Ігор Жданов та народний депутат від "Народного фронту" Федір Бендюженко.

 

16 вересня адвокат Олександр Лисак повідомив, що Омелян отримав від НАБУ дозвіл для виїзду за кордон, зокрема міністру повернули паспорт для закордонного робочого відрядження.

 

19 вересня стало відоме, Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна очільника Міністерства інфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні.