Україна більше не братиме участь в координаційних органах СНД – Порошенко

2 Травня 2018, 18:04

Україна не буде більше брати участь у координаційних органах Співдружності незалежних держав(СНД). Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

 

Зазначається, що у ході засідання розглядалося питання щодо припинення дії окремих угод щодо СНД, зокрема, щодо скасування угоди про участь України у координаційних органах СНД.

 

"Я хочу нагадати, що Україна ніколи не була членом СНД, тому не можна вийти із того, куди України ніколи не входила, але ми припиняємо участь в координаційних органах СНД. МЗС проінформувало уряд щодо доцільності перебування в складі тих чи інших угод, ми будемо ретельно опрацьовувати ці позиції. Але Україна не буде більше брати участь в жодних координаційних органах СНД", – заявив Порошенко.

 

Окрім цього, глава держави доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну протягом тижня внести пропозиції про відкликання всіх представників України з Мінська – з координаційних органів СНД.

 

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції щодо виходу України із органів Співдружності Незалежних Держав та денонсацію договору про дружбу з Росією.