В Азовське море зайшли два військові кораблі РФ

25 Жовтня 2018, 14:40

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк повідомив, що 24 жовтня в Азовське море зайшли два російські військові кораблі. Про це він заявив під час Львівського безпекового форуму, передає журналіст Тиждень.ua. 

 

"Два російських кораблі "Кізляр" та "Сиктивкар" направлені до Азову, наближується прибуття ще одного – "Стерегущий", – сказав він.

 

За його словами, вирішення ситуації можливе тільки за участі міжнародної спільноти. Він також зауважив, що треба зробити таким чином, щоб море стало відкритим для міжнародного флоту та відповідало інтересам всіх держав, які його будуть використовувати.

 

"Агресія, анексія Криму готувалася раніше, варто згадати спробу захоплення Тузли. Після цього був підписаний договір, який зробив Азовське море внутрішнім. На сьогодні ситуація достатньо загрозлива. Наступним кроком Росії може стати захоплення Азову", – підсумував Серватюк.

 

Як повідомлялося, Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС засуджує будівництво Росією Керченського мосту, а також блокування судноплавства і мілітаризацію у Азовському морі.

 

23 жовтня стало відомо, що у Європарламенті планують ухвалити резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі