РНБО оперативно розгляне постанову щодо санкцій проти “112 Україна” і NewsOne – Турчинов

4 Жовтня 2018, 20:25

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов досі не отримав постанову парламенту щодо телеканалів "112 Україна" та NewsOne, але тільки-но вона надійде, РНБО збереться. Про це він повідомив під час брифінгу із секретарем бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом брифінгу, передає "Укрінформ" у четвер, 4 жовтня.

 

"Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", – сказав Турчинов.

 

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 4 жовтня, підтримала за основу та в цілому проект постанови щодо запровадження санкцій проти власників телеканалів "112 Україна" і Newsone. Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

 

Як повідомлялося, 30 вересня петиція за зупинку діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsOne набрала 25 000 підписів, необхідних для її розгляду у Верховній Раді. 

 

1 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, парламент підготує законопроект або постанову про врегулювання в сфері інформаційної безпеки в зв'язку з тим, що петиція про відключення телеканалів набрала рекордну кількість голосів для розгляду в Раді.