Нацрада призначила позапланову перевірку ще однієї радіостанції через порушення квот

27 Грудня 2016, 16:09

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку "Радіо Глас" через недотримання частки ведення програм державною мовою. Про це повідомила прес-служба Нацради.

"Ми призначаємо позапланову перевірку ПрАТ "Акціонерна телевізійна компанія "Глас", м.Одеса. Було проведено моніторинг і виявлено, що мінімальна частка ведення передач державною мовою, яке має бути згідно закону не менше 50%, в ефірі 15 грудня становила 31%", – зазначив голова Нацради Юрій Артеменко.

Він додав, що в ефірі "Радіо Глас" також транслювалися науково-просвітницькі передачі російського інтернет-порталу "SeoPult.TV", тоді як чинною ліцензією не передбачено ретрансляції інших програм та використання іноземного продукту, крім підбірки музичних творів.

Раніше Нацрада вже призначала перевірки радіостанцій через недостатній обсяг українських пісень.

Нагадаємо, 8 листопада набув чинності закон про квоти для українських пісень в радіоефірі. Згідно із законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%. Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень поширених протягом доби. При цьому телерадіоорганізації, в чиєму ефірі музичні твори на мовах Європейського Союзу становлять не менш ніж 60%, мають трохи меншу квоту – а саме 25% україномовних пісень. За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.