Європарламент скасував візит своєї делегації до Туреччини

17 Листопада 2016, 11:09

Візит делегації депутатів Європейського парламенту в Туреччину скасували. Про це з посиланням на заяву президента Європарламенту Мартіна Шульца пише німецьке агентство Deutsche Welle.

Візит голови комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмара Брока і доповідача по Туреччині Каті Пірі відклали доти, поки Анкара "не визнає привілеї парламенту", йдеться в заяві Шульца.

Видання повідомляє, що Анкара планує не дозволити в'їзд Каті Пірі за її критику переслідування опозиції з боку керівництва Туреччини.

Анкара ще в лютому різко розкритикувала Пірі після її візиту в курдський регіон. Турецький уряд звинувачує Пірі в підтримці Робочої партії Курдистану, яку Анкара називає терористичною.

Оскільки Брок і Пірі є представниками Європарламенту, Анкара не має сама обирати, з ким їй розмовляти, йдеться в заяві Шульца.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що на території Німеччина знайшли притулок терористи, які є ворогами Туреччини.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр наголосив, що Німеччина прагне мати "тісні та конструктивні відносини" з Туреччиною, проте не мовчатиме, коли йдеться про порушення прав людини та наступу на свободу слова.

Державний секретар МЗС Німеччини Міхаель Рот заявляв, що його країна готова надати притулок тим, кого переслідують у Туреччині​.