Порошенко схвалив відновлення електропостачання Криму

6 Грудня 2015, 21:23

Президент України Петро Порошенко сподівається, що найближчим часом вдасться відновити аварійні поставки електроенергії до Криму. Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

"Що стосується поставок електроенергії. Ви знаєте, що сталася аварія, були проведені ремонтні роботи, після аварії сталися серйозні труднощі з енергозабезпечення кількох районів півдня країни – Херсонської та Миколаївської областей", – сказав президент.

Він додав, що звернувся до уряду з цього питання і сподівається на вирішення проблеми найблжчим часом.

"Я звернувся до уряду щодо забезпечення надзвичайного режиму в енергетиці у зв'язку з віяловими відключеннями на території України, у зв'язку з критичною ситуацією у сфері забезпечення вугіллям. Уряд повністю підтримав цю позицію і, я думаю, що аварійні поставки по одній нитці найближчим часом будуть відновлені", – сказав він.

У цілому, говорячи про Крим, Порошенко підкреслив, що буде "все робити, щоб у результаті розробленої стратегії і використовуючи міжнародні правові механізми, ми через суди і політико-дипломатичним шляхом забезпечили повернення Криму".

Як повідомлялося, активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили почати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська – Титан". Мустафа Джемілєв зазначив, що основною вимогою для цього є фігуруваня Криму в договорах лише як частини України.

20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопада повторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України.