Власник малих і середніх фермерських господарств в Україні мають об’єднуватися, щоб разом долати бар’єри Європейського Союзу, надто якщо йдеться про ринок органічної продукції. Про це в інтерв’ю Тижню заявив Пер Бродерсен, директор Німецького альянсу агробізнесу при Німецькій східній бізнес-асоціації.
За його словами, їм треба впоратися з багатьма адміністративними перешкодами, тобто стати зосередженими й точними. Бути надійними для європейських покупців. Органічна продукція потребує чимало зусиль, але водночас дає набагато кращий прибуток, порівняно зі звичайними продуктами. Тобто на таких товарах можна заробити значно більше, особливо якщо йдеться про маленькі фермерські підприємства.
«В України є велика перевага, порівняно з багатьма іншими європейськими країнами, бо на великій частині ваших земель десятиліттями не застосовували гербіцидів чи штучних добрив. Тобто ви маєте міцну основу для виробництва органічних продуктів», – зауважив Бродерсен.
Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»